Poradňa DeLonghi KG 89

Autor: | Vložené: 08.09.2016 000 08:39 | Témy: Poradňa DeLonghi KG 89

Zlé (podľa mňa) nastavenie hrúbky mletia

Dobrý deň,
popravde ani netuším ako mám sformulovať otázku :/.

Tento mlynček som dostal ako dar. Prvýkrát som skúšal namlieť kávu pri nastavení na medium. Zdalo sa mi to až príliš hrubé a bolo to cítiť aj na káve - bola ako voda. Neskôr som sa posúval smerom k jemnejšiemu mletiu až som prišiel k úplne najjemnejšiemu a stále nie som spokojný. Neviem si predstaviť ako by to vyzeralo keby som zvolil hrubé mletie, to by som asi v zuboch namlel na jemnejšie.
Pre moje potreby to postačuje, kávu si pripravujem v moka kávovare, tam sa odporúča hrubšie mletie. Avšak keby som chcel mlynček použiť na mletie kávy na espresso tak to je myslím strašná bieda, v káve sú stále pomerne veľké kusy, nie som zrovna odborník ale viem napr. ako najemno melie kávu brat na espresso a toto je od toho na míle vzdialené. Pritom v manuáli sa uvádza nastavenie na jemné mletie ako vhodné na espresso ale už z pohľadu je zrejmé, že to nie je vhodné.

Je možné, že sú kamene nejak zle nastavené? Je možné to nejakým spôsobom korigovať, podložiť spodný kameň aby bol vyššie a tým pádom mlel jemnejšie?

Ďakujem.

Táto otázka už bola uzavretá, pretože na ňu nikto počas posledných 90 dnů neodpovedal.

Ak sa chcete opýtať na niečo iné, položte novú otázku.